Min historie

For tolv år siden var jeg gravid med mit første barn.

Jeg arbejdede på et reklamebureau, hvor en kollega gjorde mig opmærksom på, at hvad jeg spiste og brugte af cremer, shampoo osv., ville barnet også optage – ikke mindst de kemikalier, jeg tilførte kroppen. Straks begyndte jeg at købe økologisk mad, men når jeg stod i helsekostbutikkerne og skulle inspireres til at købe økologisk hudpleje, var det sværere.

Shampooen virkede ikke så godt, cremerne duftede ikke altid så dejligt, virkningen var tvivlsom, og designet var tit ret kedeligt. Det var generelt også besværligt at få fat i økologiske varer, og når man fandt dem, var de som regel meget dyre.

Efter min barsel valgte jeg et karriereskift. Jeg blev uddannet massageterapeut i 2OO5 og startede min egen klinik, hvor jeg kun brugte økologiske olier til at massere med. Jeg var begyndt at tænke meget over ’mennesket i sig selv’, og syntes, det var et privilegium at få lov at hjælpe folk med deres problemer.

I foråret 2OO5 rejste min mand og jeg rundt i New Zealand. Der stødte jeg på en økologisk hudplejeserie: ’Untouched World’. Jeg købte straks hele serien, afprøvede den hjemme i Danmark og tog skridtet til at få agenturet. De stoppede desværre med at producere hudplejeprodukter.

Senere hen tog jeg en uddannelse som hudterapeut og integrerede den med min massageuddannelse. Nu havde jeg et helstøbt koncept udelukkende med naturlige produkter og behandlinger.

 

Kompromisløs opskrift

I dag ved jeg, hvad der virker, og jeg kan kun medgive de mange, der mener, det er en jungle at finde de rigtige (økologiske) produkter. Jeg bliver også forvirret, når man kalder produkter økologiske, når kun 2-5 % af ingredienserne er det; Eller kalder solprodukter økologiske, når de har kemiske filtre, eller omvendt skriver, der er solfiltre i, men ikke oplyser hvilke, selvom lovgivninger siger, man skal.

De kritiske forhold gør, at jeg længe har haft lyst til at udvikle mine egne produkter, hvor folk ikke behøver at stille spørgsmålstegn ved indholdet. Når de ser mit symbol - blomsten, skal de vide, at alle ingredienserne er rene og uden hormonforstyrrende tilsætningsstoffer. Jeg går op i, at den faglige baggrund og håndværket er i orden, ligegyldig om vi taler om mine produkter, ansigtsbehandlinger eller de massageteknikker, jeg udøver. De skal alle sammen være af høj kvalitet og med et fagligt bagland.

 

Det er vigtigt for mig at producere nogle lækre produkter, som er rene, uden hormonforstyrrende tilsætningsstoffer, og som samtidigt er aktive, dufter dejligt, og som fungerer godt på huden.

SMUKs produkter skal være naturlige, bæredygtige og til at betale. Og det er de!

Heidi Maltby

Heidi Maltby